9 Mayıs 2013 Perşembe

MAC Makyaj Dersi ( 2 Saatlik ) #1 (Ten Makyajı)

                                                         Selam!

Bugün sizlere uzun zamandır hayalini kurduğum MAC 2 saatlik eğitimini anlatacağım.
Öncelikle bu ders 280 lira olarak geçiyor fakat dersin sonunda 280 liralık MAC makyaj alışverişi yapabiliyorsunuz. Kısacası 280 liralık ürün alıyorsunuz ki bu zaten 3-4 ürün ediyor :) derste öğrendikleriniz de güzelliğinize kar kalıyor. Önceden mağazaya uğrayıp ya da telefon ile randevu alıyorsunuz.

İlk olarak ben MAC'e girmeye çekinenlerdendim, çok soğuk bir havası vardı ki yanılmışım. Girer girmez Alev MUA beni karşıladı, çok güzel bir odaya girdik oda demişken mağazanın arkasında perde ile ayrılmış bir yer :) Masanın üzerinde temek ihtiyaçlar vardı, tek kullanımlık ürünler, nemlendiriciler gibi..

Bknz: fotoğraf ;

Makyajsız suratımın yarısı ; En alttada ten makyajımı görebileceğiniz resim var :)

Hemen ardından ne istediğimi sordu Alev MUA. Bende makyaj bildiğimi fakat gölge nasıl yapıcağımı canlı canlı gösterirse mutlu olurum dedim, bu yüzden ten işlemlerini tekrar etmek istemediğimi sadece gölgeyi tekrar etmek istediğimi söyledim bu şekilde zamandan tasarruf edicektik:) Günlük  bir makyaj hafif gölge istedim.

İlk olarak;
Mineralize Charged Water Revitalizing Energy solüsyonunu kullandık. Suratıma fıs fısladıktan sonra MAC 187 nolu fırça ile suratıma iyice yedirdi Alev MUA.


Mineralli su ve saf elmas tozunun birleşimi. Anında cildi canlandırır, enerji ve canlılık verirken aynı zamanda besler. Cildi yumuşak ve esnek tutar. Tazeleyici yeşil çay ve limon kokusuna sahiptir.



Biraz suratımda durduktan
MAC PREP+PRIME Moisture Infusion cildime uygulandı. Yine 187 nolu fırça ile iyice yedirildi.

Cildi konsantre bir şekilde neme doyuran bu ürün hazırlayıcı ve cilt bakımının eşsiz bir karışımıdır. Cildi fondötene hazırlarken nazikçe yumuşatır, canlandırır ve besler.



Hemen ardından OIL CONTOR losyonu uygulandı yine 187 ile.
Yağ kontrolü için ideal parlama karşıtı baz ürünü. Doğal exfolianlar cildin dokusunu ve berraklığını arttırmaya yardımcı olur. Hafiftir ve anında matlık sağlar, makyajı cilde bağlayarak makyaj tazeleme sıklığını azaltır. Doğal kolloidal mineraller ve aktioksidanlar sayesinde yağsız nemlendirme sağlar. Cildin pH dengesini korumak için formüle edilmiştir. Gece veya gündüz kullanınız.


 Bu kadar ürün uygulanmasına rağmen suratımda hiç bir ağırlık yoktu. Fırçanın yararını bir kez daha iyi anladım. Daha sonra ten makyajına yavaş yavaş başlandı.

Ve işin en güzel kısmı
MAC PREP+PRIME Fourified Skin Enhancer Illıminateur DeTeint Baz;

Cilt tonunu eşitleyen ve cilde canlılık veren hafif renkli cilt bazı, yumuşak odaklı pudralardan formüle edilmiştir. Hafif ve görünmezdir. Fondöten veya pudra altına kusursuz görünüm ve zarif bir ışıltı için uygulanır. 4 farklı tonu mevcuttur: Illuminate solgun ciltlere canlılık verir. Neutralize fazla kırmızı veya kızarık cildi sakinleştirir. Adjust donuk ciltleri aydınlatır ve Recharge her türlü solgun ve durgunluğu gidermek için biraz canlılık katar. Yüksek seviyede güneş koruması sağlar (SPF 35), kokusuzdur.


 Bu ürüne bayıldım ve ilk aldığım bu ürün oldu. Çok güzel bir şekilde cilt farklılıklarımı eşitledi, daha sonra çok sağlıklı bir bitiriş verdi suratıma. SPF 358 faktörü ise yaz aylarında vazgeçemeyeceğim bir ürün oldu. 187 nolu fırça ile çok az bir miktarda tüm suratıma uygulayabildik.






Kapatıcı paletinde ki Medium renk kullanıldı suratımda ki kızarıklıklar için.



MAC Studio Fix Fluid Fondöteni kullanıldı yağlı cilde sahip olduğum için ;

 Doğal mat sonucu, orta düzey örtücülük ve UVA / UVB SPF 15 Güneş korumasıyla birleştiren modern bir fondöten. Rahat ve kalıcı: Sekiz saate kadar formunu korur. Pürüzsüz bir uygulama yanında hızlı ve kolay örtücülük sağlar. Özel işlem görmüş pigmentler ve yumuşak odaklı pudralar kusurların görünümünü minimize etmeye ve cildi pürüzsüz göstermeye yardımcı olur. Fazla yağı absorbe eder ve görünümünü azaltır. Cilde bakım yapan özel bileşenler içerir. Yağsızdır.



Fondöten için fazla yorum yapamıyorum günlük hayatta tercih etmediğim için ama müthiş bir hafiflik vardı suratımda. 
Hemen ardından 
MAC PREP+PRIME Transparent Finishing Powder uygulandı.

Bütün cilt tipleri için uygun ipeksi, renksiz matlaştırıcı pudra. Parlamayı azaltırken, çizgilerin ve kusurların görünümünü azaltır. İster makyaj üzerine ister cildinize direkt olarak uygulayın. Şimdi kullanım ve taşıma kolaylığı için sıkıştırılmış kompakt formda.

Kontör için 
MAC Mineralize Skin Finish Natural Deep rengi kullanıldı.

Kompakt şeklinde mineral içerikli bu pudra, boyutlu ve doğal-mat sonuç verir. Mükemmel hafif örtücülük sağlar. Fondöteni sabitlemek için ya da gün içerisinde rötuş yapmak için idealdir.

Ve allık için de Peaches allığını uyguladık ve hemen satın aldım.
Tenimin boynumla uyumuna bakarmısınız. Kontörün allıkla uyumuna çok güzel bir ten olmamış mı sizce de  ?


Yarın da Göz makyajı kısmını anlatıyorum :) Takipte kalın :)


Büyükçe bir not: YAZDIĞINIZ YORUMLARI YANLIŞLIKLA SİLDİM.:(

1 yorum:

Olumlu ya da olumsuz lutfen yorum yapar misiniz? :)